Egy konyhatündér kalandjai

Gasztro és DIY ötletek

Fahéjas-mézes csirkemell burgonyapürével

2016. augusztus 30. 18:15 - Edi994

Egy délutáni kísérletezés eredménye :) Isteni finom!fahejmez.PNG

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 120 g vaj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • sült csirke fűszersó, ha nincs elég helyette ha csak sózzuk, borsozzuk a húst
  • 1,5 kávéskanál fahéj
  • 3-4 evőkanál méz

 

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és ha eléggé felmelegedett beleborítjuk az apróra kockázott hagymát. A húst megmossuk, felkockázzuk. Vagy fűszersót szórunk rá (mi Kotányit használtunk), vagy sózzuk, borsozzuk a húst. Mikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a befűszerezett húst. Mikor már fehér a hús, rászórjuk a fahéjat, és hozzáadjuk a mézet. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a szaft. Gyakran kevergessük. 

A burgonyapüré receptjét ebben a posztomban megtaláljátok: http://konyhatunder-kalandjai.blog.hu/2016/08/16/narancsos_csirkemell_sult_repaval_es_burgonyapurevel :)

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatunder-kalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr5511662636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása