Egy délutáni kísérletezés eredménye :) Isteni finom!
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 120 g vaj
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- sült csirke fűszersó, ha nincs elég helyette ha csak sózzuk, borsozzuk a húst
- 1,5 kávéskanál fahéj
- 3-4 evőkanál méz
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és ha eléggé felmelegedett beleborítjuk az apróra kockázott hagymát. A húst megmossuk, felkockázzuk. Vagy fűszersót szórunk rá (mi Kotányit használtunk), vagy sózzuk, borsozzuk a húst. Mikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a befűszerezett húst. Mikor már fehér a hús, rászórjuk a fahéjat, és hozzáadjuk a mézet. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a szaft. Gyakran kevergessük.
A burgonyapüré receptjét ebben a posztomban megtaláljátok: http://konyhatunder-kalandjai.blog.hu/2016/08/16/narancsos_csirkemell_sult_repaval_es_burgonyapurevel :)
Jó étvágyat!