Egy konyhatündér kalandjai

Gasztro és DIY ötletek

Kakaós kuglóf, ahogy én készítem

2016. augusztus 06. 20:56 - Edi994

13933103_1351152531566200_912155383_n.jpgFriss vagy aszalt gyümölcsökkel is isteni finom! Ma lekvárral próbáltuk, azzal is fantasztikus volt! :)

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg tortabevonó (ízlés szerint tej- vagy étcsoki)

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jó alaposan kikeverjük. A tejjel váltakozva hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Belereszeljük a megtisztított citrom héját. 

A kuglóf sütőformát kikenjük margarinnal és kilisztezzük. A massza felét beleöntjük a formába. A maradékhoz adunk még egy kis tejet, hozzáadjuk a kakaót és a  fahéjat, majd jól elkeverjük. A kakaós masszát úgy töltjük a formába a fehér részre, hogy a közepébe kerüljön. 170 fokon kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, a tortabevonót kevés margarinnal vagy 3 ek olajjal együtt felolvasztjuk, és leöntjük vele sütit.

A "kopasz" kuglóf: kugl2.PNG

Fogyasszátok egészséggel! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatunder-kalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr919166862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása