Friss vagy aszalt gyümölcsökkel is isteni finom! Ma lekvárral próbáltuk, azzal is fantasztikus volt! :)
Hozzávalók:
- 12,5 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 2,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg tortabevonó (ízlés szerint tej- vagy étcsoki)
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jó alaposan kikeverjük. A tejjel váltakozva hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Belereszeljük a megtisztított citrom héját.
A kuglóf sütőformát kikenjük margarinnal és kilisztezzük. A massza felét beleöntjük a formába. A maradékhoz adunk még egy kis tejet, hozzáadjuk a kakaót és a fahéjat, majd jól elkeverjük. A kakaós masszát úgy töltjük a formába a fehér részre, hogy a közepébe kerüljön. 170 fokon kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, a tortabevonót kevés margarinnal vagy 3 ek olajjal együtt felolvasztjuk, és leöntjük vele sütit.
A "kopasz" kuglóf:
Fogyasszátok egészséggel! :)