Egy konyhatündér kalandjai

Gasztro és DIY ötletek

Rácsos almás pite

2016. november 05. 23:39 - Edi994

Fahéjas almás töltelék omlós tésztában :)dscf4437.JPG

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 45 dkg liszt
  • 2-3 tojássárga + 1 egész tojás a lekenéshez (ha marad fehérje, az is megfelel a célnak)
  • fél citrom reszelt héja

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 6 db alma
  • 6 ek citromlé
  • 15 ek cukor
  • 6 dl víz
  • 3 kk fahéj
  • 6 ek vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tészta összetevőit összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük pihenni legalább egy fél órára. 

Az almákat megpucoljuk, majd kockázzuk. Beletesszük egy lábasba. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, fahéjat és 5 dl vizet. Feltesszük forrni. Egy kis tálban a maradék 1 dl vízzel csomómentesre keverjük a pudingport. Mikor az alma felforrt, hozzákeverjük a pudingot. Folyamatos kevergetés mellett újra felforraljuk, és 3 percig főzzük. Ha kész, hagyjuk hűlni.

A tésztát vegyük ki a hűtőből és nyújtsunk egy 3-4 mm vastag lapot. Ezt fektessük a tepsibe. Legyen akkora a tészta, hogy érjen fel a tepsi oldalán. Ne lepje el teljesen a töltelék.

Erre a tésztára öntsétek az almás tölteléket. A maradék tésztából kis "kukacokat" nyújtunk, és ezeket hosszában, majd keresztbe tegyük a töltelékre.

Kenjük le tojással és mehet is a sütőbe. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, kockára szeleteljük. 

dscf4436.JPG

Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatunder-kalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr2111933483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása