Egy konyhatündér kalandjai

Gasztro és DIY ötletek

Puncstorta

2016. október 23. 17:04 - Edi994

Kicsit macerás, de megéri! :) Próbáljátok ki!14793763_1429925940355525_1174505248_n_1.jpg

 

 

 

Hozzávalók a piskótalapokhoz:

  • 2*6 tojás
  • 2*6 ek cukor
  • 2*6 ek liszt
  • 2*1 sütőpor
  • csipet só
  • baracklekvár

Hozzávalók a cukorsziruphoz (töltelék):

  • 35-40 dkg cukor
  • annyi víz amennyi ellepi
  • piros ételfesték

Töltelék ízesítői:

  • rumaroma
  • baracklekvár
  • citromhéj
  • vaníliáscukor

Bevonáshoz:

  • fél csomag puncs pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 50 dkg fondant

Elkészítés:

Először a piskótalapokat készítjük el. 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. 6 tojássárgáját a 6 ek cukorral kikeverjük, majd egy kevés habbal fellazítjuk. Mehet bele a 6 ek liszt, 1 csomag sütőpor, egy csipet só. Ebből az adagból 2 lapot sütünk. Felezzük el a tésztát.

Ha a 2 tortalap elkészült, ugyanígy elkészítjük a másik 6 tojásból, lisztből, cukorból, sütőporból, sóból a tésztát. Ezt egyben sütjük meg. Ebből lesz a töltelék.

Érdemes a tortaformába sütőpapírt tenni, így nem ragad a formába és nem kell bajlódni a forma kivajazásával.

A tölteléknek szánt piskótalapot összedaraboljuk. És ráöntjük a beszínezett cukorszirupot. Ehhez a 40 dkg cukrot annyi vízzel öntjük le, amennyi épp ellepi. Feltesszük melegedni. Pár percig forraljuk, majd néhány csepp ételfestéket adunk hozzá. Ezt öntjük az összedarabolt piskótára. Rumaromával, citromhéjjal és lekvárral ízesítjük. Alaposan összekeverjük. 

A 2 vékonyabb lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral. A torta összeállításához használjuk a tortaformánk kapcsos oldalát. Helyezzük egy tálra, majd tegyük bele az egyik megkent tortalapot, a megkent oldalával felfelé. Erre tegyük a tölteléket, nyomkodjuk szét, jusson mindenhova. Rátesszük a másik megkent tortalapot, megkent oldalával a töltelék felé.

Nehezéket tegyünk a tetejére, így pihenjen egy éjszakát hűvös helyen/hűtőben. Én a kapcsos tortaforma alját tettem a torta tetejére, és arra 1 kg-os lisztet. Így állt a hűtőben.

A torta bevonása:

Elkészítjük a puncspudingot a 2dl tejből és fél csomag pudingporból. Amíg hűl, 15 dkg vajat gépi habverővel krémesre keverjük. Ha kihűlt a puding, a habverővel hozzákeverjük. Ezzel a vajas krémmel kenjük be vékonyan a tortát.

A fondantot kinyújtjuk, a tortára helyezzük, óvatosan rásimítjuk. 

Ha elkészítitek küldjetek képet róla a Facebook oldalra, vagy elküldhetitek emailben a konyhatunder.kalandjai@gmail.com címre! :)

14805633_1429925930355526_708941891_n.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatunder-kalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr2511831617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása