Torta, muffin, sütemény bevonására, díszek készítésére alkalmas! :)
Hozzávalók:
- 90-100 dkg porcukor
- 1 evőkanál zselatinpor
- 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A 6 evőkanál vízbe tesszük a zselatinport, vajat, mézet. Vízgőz felett egynemű folyadékká melegítjük. A porcukor felét egy tálba tesszük, a közepén egy mélyedést alakítunk, ebbe öntjük zselatinos vizet.
Fakanállal összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá a maradék porcukrot. Mikor már nem tudjuk fakanállal keverni, kezdhetjük gyúrni. Annyi porcukrot adjunk hozzá amennyit felvesz.
Vajjal lágyíthatjuk, cukorral keményíthetjük. Ha megfelelő állagú már a fondantunk, akkor zacskóba vagy fóliába csomagolva tegyük hűvös helyre. Pár órát minimum hagyjuk pihenni.
Én egész éjszaka a hűtőben hagytam. Reggel átgyúrtam és egy kis vajat is adtam hozzá, így jól formázható és könnyen nyújtható lett.