Egy konyhatündér kalandjai

Gasztro és DIY ötletek

Házi fondant

2016. október 22. 23:41 - Edi994

fondant.PNGTorta, muffin, sütemény bevonására, díszek készítésére alkalmas! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 90-100 dkg porcukor
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál vaj

 

Elkészítés:

A 6 evőkanál vízbe tesszük a zselatinport, vajat, mézet. Vízgőz felett egynemű folyadékká melegítjük. A porcukor felét egy tálba tesszük, a közepén egy mélyedést alakítunk, ebbe öntjük zselatinos vizet. 

Fakanállal összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá a maradék porcukrot. Mikor már nem tudjuk fakanállal keverni, kezdhetjük gyúrni. Annyi porcukrot adjunk hozzá amennyit felvesz.

Vajjal lágyíthatjuk, cukorral keményíthetjük. Ha megfelelő állagú már a fondantunk, akkor zacskóba vagy fóliába csomagolva tegyük hűvös helyre. Pár órát minimum hagyjuk pihenni. 

Én egész éjszaka a hűtőben hagytam. Reggel átgyúrtam és egy kis vajat is adtam hozzá, így jól formázható és könnyen nyújtható lett.

14793763_1429925940355525_1174505248_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatunder-kalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr611830963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása