Ez az egyik kedvenc receptem. Mindig nagy sikert arat :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1-2 tojássárga + 1 egész tojás a lekenéshez (ha marad fehérje, az is megfelel a célnak)
- fél citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint
- 1 dkg búzadara
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A töltelékhez a túrót egy tálban villával áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a búzadarát, a citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjehabot.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. A feléből 3-4 mm-nyi négyszögletes lapot nyújtunk, belefektetjük a tepsibe, és rákenjük a tölteléket. A másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük, az egész tojással bekenjük, és villával megszurkáljuk. A maradék tésztával díszíthetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, kockára szeleteljük. Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.
Elkészítési idő: | 60 perc |
Mennyiség: | 4 főre |
Jó étvágyat kívánok! :)
Forrás: Receptözön (2016/6.)