A csirkemell elkészítésének milliomodik módja. Narancs és méz tökéletes elegye.
Hozzávalók: 2 személyre
- fél kg csirkemell
- 2 db narancs
- 2 db sárgarépa
- 30 dkg burgonya
- 3 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 dl tej
- 125 g vaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húsokat. Ameddig pirulnak, feltesszük a megpucolt, megmosott és összevágott krumplit sós vízben főni.
A kellően elősütött csirkemell darabokat ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy tepsibe helyezzük őket. Mellétesszük a megpucolt és negyedelt sárgarépákat.
A narancsok héját levágjuk, és a hártya mellett kivágjuk a narancshúst. A héjban és hártyában maradt narancsot kifacsarjuk egy tálba, erre a lére még szükség lesz.
A serpenyőbe, amiben a hús sült, beletesszük a mézet és a kifacsart narancslevet. Sziruposra főzzük. Ezzel kenjük meg a húsokat, és mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe 30 percre, majd 200 fokon még 10 percig sütjük. Időközben többször kenjük le a sziruppal. Nem baj, ha a répákat is bekenjük vele. ;)
A megfőtt krumpli levét leöntjük, beledobjuk a vajat és együtt összetörjük őket. Ezután elővesszük a habverőt és lassan adagoljuk a krumplihoz a meglangyosított tejet, miközben lággyá és krémessé keverjük a habverővel.
A narancshússal együtt tálaljuk :)
Jó étvágyat!
Eredeti recept: http://www.lidlkonyha.hu/component/narancsos-csirkecomb-sult-repaval-es-rukkolas-burgonyapurevel