Meggyes, habos csokis csoda! Mindenképp próbáljátok ki! :)
Piskóta hozzávalói:
- 5 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 250 g meggybefőtt
- 20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
Hab és díszítés:
- 2 csomag habpor
- 3 dl hideg tej
- csokireszelék
- néhány szem meggy
Elkészítés:
A piskótához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, liszttel, kakaóporral, majd fellazítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Kikent tortaformába öntjük, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vágjuk ketté vagy ha elég magas, akár 3 részre!
A krémhez a magozott meggybefőttet öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel. Egy kevés meggylével keverjük csomómentesre a pudingport, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük a krémhez. Főzzünk sűrű krémet belőle!
A habot készítsük el a leírásnak megfelelően. (A port hideg tejjel, robotgép segítségével verjük kemény habbá.)
Mikor minden elem kihűlt, elkezdhetjük összeállítani a tortát a kerek formában.
A legalsó szeletet tegyük a formába, majd öntsük rá a meggyszószt. Erre mehet a hab fele, majd a következő piskóta lap. A torta tetejére a maradék habot öntsük rá. Díszítsük meggyszemekkel és reszelt csokival! :)
Jó étvágyat! :)
Ha elkészítitek, küldjetek képet Facebook üzenetben, emailben (konyhatunder.kalandjai@gmail.com), vagy használjátok Instagramon a #konyhatündérkaladjai hashtaget! :Dfe