Bármilyen gyümölccsel tökéletes! Készítsd el Te is a kedvenceddel!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl meleg víz
- 250 g liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél liter tej
- 10 dkg vaj
- zselatinpor
Elkészítés:
A tojásokat megmossuk, majd kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az étolajat, majd habosra keverjük. Jöhet a sütőpor, valamint a liszt és a víz fele. Jól eldolgozzuk, utána hozzáadjuk a maradék vizet és lisztet. Jól összedolgozzuk és félre tesszük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal és kilisztezzük.
Előmelegített sütőben (150 fok) 180 fokon tűpróbáig sütjük. (Kb 20-25 perc) - Nem szabad sokszor nyitogatni, mert összeesik.
Ameddig sül az alap, megpucoljuk a kiválasztott gyümölcsöket,és szeleteljük. Illetve elkészítjük a krémet.
Ehhez egyszerű vaníliapudingot főzünk. Ha elkészült, még melegen hozzáadunk 10 dkg vajat, és habverővel belekeverjük.
Amint elkészült a tortaalap, és ki is hűlt, rákenjük a krémet. 20 percre tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a krém és ne süllyedjenek el benne a gyümölcsök. 20 perc elteltével tegyük rá a gyümölcsöket és a megfőzött zselatint öntsük rá. Mehet vissza a hűtőbe a felszolgálásig. :)
- Ezt a piskóta receptet más süteményekhez is fel lehet használni, hiszen nagyon egyszerű és gyorsan elkészül. Variálhatjuk a különböző gyümölcsöket, krémeket, készíthetünk kakaós piskótát is. -